perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäistunnelmia

Ostin pikkuisia tete-narsisseja ja laitoin pikkuruukut ikkunan väliin, saavat nauttia viileydestä.Rairuohon virkaa toimittaa vihanneskrassit, lopuksi syödään pois.Marraskuun kaktukset luulevat joulun koittaneen jälleen ;)
Pupuja on juoksennellut pitkin kevättä, välillä kaksittain. Onneksi kaikki tärkeimmät puut ja puskat on verkotettu.

"Moi, mitä kuuluu?"


Fasaaniherra on alkanut hakeutua rouvien seuraan.

"Nokitaanko yhdessä?"


Jokunen päivä sitten bongasin oudon linnun, tulkitsin hänet mustarastaaksi, lienenkö oikeassa? On nyt muutamana päivänä käynyt ja välillä ollut kaksikin.Eilen näin sitten kottaraisparin. Toissa kesänä näin muutaman kottaraisen. Muuten en muista milloin olisin viimeksi nähnyt.  Pitäisikin saada aikaseksi kottaraisen pönttö, jos vaikka alkaisivat pesänrakennuspuuhiin.Tässä ovat yhteiskuvassa mustarastas?, keltasirkku ja kottarainen.Ihanaa ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille!

20 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, myös sinulle! Harvinaisen kylmää pääsiäistä nyt, aamulla oli -8.

   Poista
 2. Mustarastashan se on. Meillä noita pyörii monta, sekä noita oranssinokkaisia uroksia, että hiukan vaaleampia naaraita. Mustarastaan huilumainen laulu on minusta yksi kauneimpia kevään ilmentymiä.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emsimmäistä kertaa näen mustarastaita pihallani. Jospa pääsisin kuulemaan lauluakin :) Mukavaa pääsiäistä!

   Poista
 3. Mukavaa pääsiäisenaikaa sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Mustarastaat ovat lintumaailman diivoja. Muiden lintujen hiljetessä illan koittaessa mustis lentää suurimman kuusen latvaan ja kajauttaa hienot sävelensä ilmoille. Sitä kuuntelee mieluusti! Kottaraisia en ole nähnyt täällä yli 15 vuoteen. Ne ovat ihan hävinneet. Tee ihmeessä pönttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan lapsuudestani, että meilläkin asusteli useammassa pöntössä kottaraisia.
   Kun toissakesänä ilmaantui kottaraisia, ihmeteltiin ensin, että mitähän lintuja nuo ovat.

   Poista
 5. Taitaa olla rusakoillakin kevättä rinnassa, kun kaksittain liikkuvat ;)

  VastaaPoista
 6. Upeat kuvat! Teillä onkin melkoista vilinää puutarhassa. Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 7. Voi onnen tyttöä, sinulla on kottaraisia, meillä niitä ei ole vuosiin näkynytkään, pönttö kannattaa tehdä. Tuo keltanokkainen ruskea kaunotar on rouva mustis, herra onkin ihan musta, upeita laulajia ovat! Taitaa olla pupusilla ja fasaaneilla kevättä rinnassa :D

  Mukavaa Pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmisenkymmentä vuotta sitten kottaraisia pesi lapsuudenkodin pöntöissä paljonkin. Suuri ilo on bongata kottaraisia nykypäivinä.
   Nyt sitten opin tunnistamaan myös mustarastasrouvan ja -herran :)
   Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinullekin!

   Poista
 8. Jopas siellä on pihalla levoton kevät rinnassa joillakin :). Ihanasti olet laittanut tete:t ikkunanväliin. Minun olisi pitiänyt, mutta toiveikkaasti laitoin portaille ruukkuun. Siinä ne nyt lumessa ja pakkasessa nuupahtelevat. Ei ole niistä tänä vuonna paljon pääsiäisiloa ollut :(. Eipä tullut mieleen ikkunanväli, vaikka hyasintteja olen joulun aikoihin laitellut samaan tapaan.

  VastaaPoista
 9. Ensimmäistä kertaa kokeilen eläviä kasveja ikkunan välissä, hyvin ovat pärjänneet, ei ole liian lämmintä eikä liian kylmää. Todellakin, jouluna voisi laittaa hyasinttejakin :)

  VastaaPoista
 10. Mukavaa pääsiäistä! Kauniisti sinulla kukkii ja vihertää sisällä. Lintujen elämää on mukava seurata ja mustarastaan laulua ihana kuunnella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen puuhailuja on tosiaankin hauska eurata. Kiva kun liityit lukijakseni, mukavaa pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 11. Kiva idea laittaa kukkia ikkunan väliin. Sen idean kyllä kopioin sinulta. Minulla on mökillä keittiön ikkuna mihin voisi laittaa. Se on tiskipöydän takana. Siinä olisi piristystä vaikka tiskatessa. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunaväli on kuin pieni kasvihuone, kastelu kyllä vaivalloista, mutta eipä sipulikukkia juurikaan tarvitse kastella.

   Poista