sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Piristystä paketista

Exotic Gardenilla oli tarjouksena kukkasipuleita nippuhintaan. Sipuleita ei voinut valita, vaan tarjouspaketissa oli 5 pussia tarjouksessa mainituista sipuleista/juurakoista. Paketti saapuikin yllätysnopeasti. Hieman jännitti, että mitäs paketista löytyy, ja sieltähän kuorituivat seuraavat ihanuudet:
 

'Gerrie Hoek'

Daalioita minulla ei oikeastaan ole ennen ollutkaan. Olen kokenut ne jotenkin vaivalloisiksi, kun ne pitää muistaa kaivaa pois maasta syksyllä ja ilmeisesti ovat hallanarkojakin. Mutta nyt kokeilen ilolla kasvattaa näitä kaunokaisia.

'Sunshine'

Tämä tuoksuva kaunotar on idänlilja. Kukkien sanotaan tuoksuvan huumaavasti :)  Pussin mukaan voidaan kasvattaa maan eteläosissa, mutta myös pohjoisempana hyvin suojaisella kasvupaikalla.  Höh, ei siis oikein kuulosta hyvältä. Kokeilen tätä sitten ruukkukasvina ulkona.

'Rialto'

Tuoksuvia freesioita! Näitä minulla ei ole koskaan ennen ollutkaan.  Pussissa sanotaan, ettei ole kylmänkestävä Suomessa. Istutan nämä  ruukkuun ulos.


Ja sitten vielä Liatris eli punatähkä. Sanotaan olevan perhosten, kimalaisten ja mehiläisten suosima kasvi. Onko jollakulla kokemusta punatähkän selviytymisestä talvesta?


Otan kiitollisuudella vastaan neuvoja ja niksejä näiden kasvien kasvattamisesta ja hoidosta.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sain juuri mukulat ja juurakot istutettua esikasvatukseen. Toivottavasti kukkivat joskus kesän kuluessa :)

   Poista
 2. Jokaisen noista ottaisin itsellenikin. Hyvin hankintoja.
  Freesian mukuloita ostin itsekin Lidlistä kokeillakseni niitä ensimmäisen kerran. Punatähkää olen kasvattanut juurakoista ja hyvin ovat pärjänneet kukkapenkissä jo useamman talven yli. Minusta se on helppo ja kestävä kasvi. Viime vuonna laitoin sitä myös valkoisena. Saapa nähdä, onko valkoinen versio yhtä kestävä ja helppo, kuin punainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pohdiskellut että säilyisköhän punatähkä täälläkin (V-vyöhykkeellä) kukkapenkissä talven yli? Googlailin vähän ja ilmeni että on arka talvimärkyydelle. Pitäisi löytää ainakin kuiva kasvupaikka.

   Poista
 3. Kiva yllätyspaketti, siinä riittää kokeiltavaa. Minulla on punatähkä ollut kohopenkissä II-vyöhykkeellä ja selvinnyt talvesta hyvin. Viime kesänä siirsin sen tosin toisaalle, joten saa nähdä onko se yhtä hyvä talvetuspaikka. Toivottavasti kasvi menestyy sinulla hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohopenkki onkin hyvä ratkaisu, sitä voisi kokeilla. Punatähkä on kivannäköinen kasvi ja vielä pörriäisten suosima, olis mukava jos säilyisi hengissä.

   Poista
 4. Ihana yllätyspaketti! Meilläkin täällä IV-vyöhykkeellä punatähkä on hyvin pärjännyt jo useamman talven. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että punatähkä talvehtii hyvin, jospa sitten minullakin :) Mukavaa viikkoa sinullekin Tiiu!

   Poista
 5. Minulla on ollut joskus daalioita, mutta koin ne myöskin iso hoitoiseksi. Luovuin niistä ja sain vahingossa ruostekukan mukuloita hoitooni. Nyt niitä on varmasti satoja. Kirjoitan niistä lisää vähän myöhemmin blogillani. Idänliljat näyttää minusta kiinnostavilta ja punatähkiä minulla onkin ollut monta vuotta. Kivat perennat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruostekukka kuulostaa jotenkin tutulta, odotan postaustasi mielenkiinnolla. Idänlilja on minulle outo lilja, joten on mielnkiintoista nähdä miltä hän näyttää ja tuoksuu.

   Poista
 6. Kivat valikoima. Minulla on ollut tuota Gerrie Hoekieta ja se on todella upea kukkiessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan oikein kovasti daalioiden kukintaa kun ei ole aiemmin ollut. Toivottavasti kukinta onnistuu...

   Poista