maanantai 15. toukokuuta 2017

Kummaa kevättä

On ollut poikkeuksellisen kolea toukokuun alku. Jääkausiko lie tulossa eikä ilmaston lämpeneminen.....

 Eilen äitienpäivänä satoi taas lunta! Siilin jäljet lumessa, kipittänyt ruokakupille.Tänään aamulla näytti tältä, yöllä oli ollut pakkasta.Illaksi lumi suli kuitenkin pois. Kevättähdet kukkivat.
Piha kaipaa siivousta, yhtään en ole vielä rapsutellut.Tomaatit ja samettikukat odottavat kasvihuoneeseen pääsyä. Samoin paprikat ja muut kesäkukat. Taimet eivät ole vielä edes ulkoilleet.Rullatut purjontaimet vaikuttavat purkeissa kasvaneita kumppaneitaan heiveröisimmiltä. Johtunee rullien vähäisestä multatilasta, tosin en ole vielä lannoittanutkaan.
Latvoin purjot, jotta olisivat tanakampia.Viikonlopuksi povattiin keväisiä lämpötiloja, jospa nyt sitten vihdoin koittaisi oikea kevät.

8 kommenttia:

 1. Tosi kummallinen kevät tämä on ollut. Meille lämpö tuli jo viime viikolla ja yhä parempaa on luvassa. Toivottavasti tekin saatte lämpöä ja aurinkoa. Kyllä me kaikki jo kunnon kevään ansaitsemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään pääsin sitten vihdoinkin pihahommiin, oli lämmintäkin ja sattui sopivasti vapaapäiväkin :)

   Poista
 2. Toivotaan todella, että alkaa jo lämmetä! Sinulla jo hyvännäköiset tomaatit, omat myöhään kylvetty ovat vielä pienoisia. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvin tomaatit maaliskuun puolivälissä. Joskus olen kylvänyt aiemminkin, mutta joutuvat ihan hyvin myöhemminkin. Pituutta kertyy silti. Aurinkoista viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Hyvänkokoisia on sinulla tomaatit. Olen kerran yrittänyt niitä kasvattaa, mutta ei ne jalkojaan jatkanut. Odottelen kun saan joskus sen kasvihuoneen, niin jospa sitten. Nyt saan tyytyä ihailemaan muiden onnistumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oottelen päivää jolloin saan tomskut kasvihuoneeseen, jotta näkis taas ikkunastakin ulos.

   Poista
 4. Lumiset kuvat kuuluvat tähän kevääseen vaikka lumi ei ollutkaan enää tervetullutta. Onhan sitten todisteena ja muistona tästä kylmästä keväästä. Eilen vein omat tomaattini kasvihuoneeseen ulkoilemaan. Toivottavasti eivät pahasti säikähdä olosuhteiden muutosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin radiosta että viimeksi 60 vuotta sitten olis ollut näin kylmä toukokuu. Jospa sitten vastapainoksi olisi lämmin ja pitkä kesä.

   Poista