maanantai 1. toukokuuta 2017

Kukkataimia

Tänä keväänä olen kasvattanut seuraavia kesäkukkia:

Itsekerätyistä siemenistä kylvin samettikukkia. Nämä ovat korkeaa mallia, ei kuitenkaan isosamettikukkaa.


Ensimmäistä kertaa kokeilen kasvattaa timanttikukkaa.


Myöskin itsekerätyistä siemenistä kylvin petuniaa. Siemenillä oli ikää jo muutama vuosi, mutta itävyys oli yllättävän hyvä.Maurin kiiltomalvan siemeniä sain Maatuskalta. Tästä kauniista kukasta olen nähnyt kuvia ja nyt odotan innolla kesäistä kukintaa.Ostin onnenkäenkaalin sipuleita maaliskuussa ja nyt alkaa kukkimaan. Vien tämän kesällä ulos.Tämä kesäbegonia talvehti sisällä ja alkoi myös kukkimaan. Meillä päin tämä on Kyynel, lienee  ehkä muitakin nimityksiä.  Vien myöskin kesäksi ulos jatkamaan kukintaa.Toukokuu alkaa lumisissa merkeissä. En muista näin lumista vappua olleen naismuistiin.

 Sentään jotain pientä keväänmerkkiä löytyi lumettomalta paikalta :)


18 kommenttia:

 1. Terhakkaat taimet odottavat lämpöisiä kelejä :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja ja hyväkuntoisia taimia. Hieno juttu,olet kasvattanut itse kerätyistä siemenistä kukkia. Petunian siemenet ovat kyllä niin mahdottoman pieniä kylvettäviä, eihän niitä edes näekään.
  Maurinmalva on myös upea kasvi kukkiessaan!
  Mukavia kasvatuksia sinulle, nyt näyttäisi viimein että lämpenisi, toivottavasti.
  Mukavaa toukokuun alkua sinulle Gitta ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petunian siemenillä kun oli ikää niin kylvin reippaalla kädellä ja tuloksena oli taimiturkkia :D Nypin moneen otteeseen liikoja pikkutaimia pois. Lämpöistä toukokuuta sinullekin Tuulikki!

   Poista
 3. Esikasvatuksesi ovat hyvällä mallilla, terhakoita taimia :) Toivottavasti lumet sulavat teiltäkin pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tapahtui huomattavaa lumen vähenemistä, kun oli aurinkoista ja lämpöäkin vajaat 10 astetta :)

   Poista
 4. Hienoja esikasvatettu tamia sinulla Toivotaan pysyvää lämpöa että saadaa taimet istutettua ulos Hyvää toukokuun päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma. Nimenomaan pysyvää lämpöä kaivataan.

   Poista
 5. Komeat on taimet sinulla. Kesäbegoniasta voi myös ottaa pistokkaita, ne juurtuvat aika hyvin. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukeväästä latvoin kyyneleen ja pistokkaat ovat juurtumassa, toivottavasti lähtevät kasvuun. Mukavaa viikon jatkoa.

   Poista
 6. Jestas, maurinmalva on kokonaan unohtunut. Joka kesä minulla on sitä ollut, joten nyt tuli kiire. Tykkään siitä kovasti.
  Sinulla on tanakoita ja hyvän näköisiä taimia. Vapun lumet ovat varmasti jo teilläkin sulaneet, joten vähitellen päästään taas asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kevään tulo tosiaankin edistyi ja uusia krookuksia pilkistelee maasta :) Odotan maurinmalvan kukintaa kovasti, minulla ei ole sitä aiemmin ollut.

   Poista
 7. Hyvännäköisiä taimia, petuniatkin niin terhakoita. Mukava nähdä että siemenet oli kunnollisia ja itivät. Kyllä nuo kukkivat sinulla komeasti kesällä ja saat kerättyä siemeniä talteen, mikäli tykästyt kukkaan. Niitä on kiva antaa ystäville tulijaisina tai pikkulahjana. Kukkaihmiset arvostavat yleensä siemeniä ja varsinkin, jos ovat ennestään outoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki otan maurinmalvasta siemenet talteen :) Aivan, kukkaihmiset tykkäävät siemenistä, itsekin keräilen niitä mistä milloinkin.

   Poista
 8. Virkeitä taimia! Kaunis tuo onnenkäenkaali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli muutama vuosi sitten onnenkäenkaalta, mutta se ei selvinnyt talvisäilytyksestä. Yritän viedä sitten ensi talven yli paremmalla menestyksellä.

   Poista