tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kotona jälleen

Olimme viikon reissussa ja kotiin päästyä suuntasin puutarhan tarkastukseen. Ensimmäiseksi kasvihuonetta moikkaamaan. Siellä oli lähtiessämme muutamia melkein kypsiä tomaatteja, jotka lupasimme kastelijoiden käyttöön. Suuri kiitos kastelijoille! Ilman kastelijoita olisi hankalaa lähteä lomamatkalle.

Nyt näyttää mm. 'Tigerellassa'  olevan ihan pian syötävä tomaatti. Jännä päästä maistamaaan tätä minulle uutta lajiketta.


Paprikat ovat vielä ihan vihreitä. Tässä suippopaprikaa.


Sitten kasvimaalle. Hohhoijaa...rikkakasvit ovat uudelleen vallanneet koko alueen.

 Valkosipulit ovat hyvinvoivia, ja saaneet ylivallan rikkaruohoista.


 Omenapuihin on tulossa omppuja, kiva :)


Sitten terassille. Täällä majailee pensastomaatti 'Wippersnapper' koska tilaa ei ollut kasvihuoneesssa. Pari punaista tomaattia.......ja mitä! KIRVOJA, ARGH!


Poistin kirvaisimmat lehdet ja lopuksi suihkutin kylmällä vedellä. Toivottavasti tästä olisi apua. Jos ei, uskaltaaakohan tomaatin suihkuttaa mäntysuopavedellä?


Terassilla oli mukaviakin uutisia. Keväällä hankkimani daalia (lajike pitäisi tarkistaa) oli avannut kukkansa.


Samoin siemenistä kylvämäni pikkupetuniat olivat avanneet ensimmäiset kukkansa. Keväällä näytti, ettei näistä tule yhtään mitään, mutta piristyivät päästyään parvekelaatikkoon.


 Perennapenkissä keltapäivänlilja oli alkanut kukkimaan. Ihana tuoksu!!


Ja perennapenkkiin istuttamani puikkokämmekkä oli alkanut kukkimaan! Tämä orkidea kitui sisällä ja yritti kukkiakin uudelleen, mutta nuput kuihtuivat aina pois. Laitoin sitten perennapenkkiin ajatellen, että jääköön sinne. Pitäisiköhän sittenkin ottaa vielä syksyllä talteen...


Loma oli virkistävä. Mutta nyt sitten rikkaruohojen kimppuun. Mikäli sää sallii...

16 kommenttia:

 1. Upea sato tulossa kasvihuoneessasi! Nyt jäi kiinnostamaan tuo puikkokämmekkäsi. Ostin itse vuosi sitten jostakin alelaarista samannäköisen, joka oli juuri lopettanut kukintansa. Se on hengissä ja tekee jotain ihmeen poikasia ilmajuurineen varsiiinsa, mutta kukista ei tietoakaan. Näinköhän sekin tykkäisi ulkoilmaelämästä? Kiios vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin orkidea tekee ilmajuuripoikasia kasvin tyvelle. Näistä poikasista sitten kasvaa uusi varsi, johon nuput ilmestyvät. Näyttäisi siltä, että kerran kukkineeseen varteen ei tule enää kukkia. Jospa sinunkin kasvisi tykkäisi ulkoilmasta. Omani laitoin varjopenkkiin.

   Poista
 2. Paprikat ja tomaatit näyttävät lupaavalta. Upea daalia! Puutarhassa ehtii tapahtua paljon viikon aikana. Kirvoja, voi ei, ne on kyllä ärsyttäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää on tarkastella puutarhaa poissaolon jälkeen, että mitä on tapahtunut.

   Poista
 3. Sinulla on kasvu hyvällä mallilla kasvihuoneessa. Kirvoja on minullakin kasvihuoneessa ja mietin, millä ne saisin hävitettyä. Toistaiseksi en ole tehnyt niille mitään. Tsemppiä kasvimaan kanssa. Nyt rikkaruohot kukoistavat, kun saavat reilusti vettä esteriltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikkaruohot näyttävät hyvin terhakoilta :( Sade on tietysti hyvä asia, kun ei ole liian märkää ainakaan täällä.

   Poista
 4. Hyvin on tomaateista kastelija huolehtinut, kun nyt jo kypsyvät. Eikä tuo kasvimaakaan kovin huolestuttavan näköinen ole. Vesiheinä on aika helppoa kitkettävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kiitollinen kastelijoille :) Rikat on kyllä aika helppo poistaa kun taimet erottuvat jo selvästi, pitää vain tarttua toimeen.

   Poista
 5. Mitä nyt muutamasta rikkaruohosta, kun kasvihuoneen sato näyttää noin lupaavalta ja kauniit kukat ilahduttavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, loppujen lopuksi asiat ovat hyvällä tolalla puutarhassa, kunhan kirvat ei vallan villiinny.

   Poista
 6. Kyllä rikkaruohot aina jaksaa yllättää. Jään seuraamaan puikkokämmekän tarinaa mielelläni. Ja satoa pukkaa sinulla hienosti. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa toivotut taimet olisi yhtä innokkaita kasvamaan kuin rikat. Mukavaa viikonloppua sinullekin Nila!

   Poista
 7. Hyvin on satoa tulossa tomaatteihin ja paprikoihin. Kyllä tomaatin uskaltaa suihkuttaa mäntysuopavedellä. Yksi hyvä tapa hävittää kirvat on lisätä mäntysuopaveteen vielä chilijauhetta. Voit myös tehdä nokkosvettä (ohje löytyy netistä), jolla käsittelet kasvuston. Joskus vesisuihkukin voi riittää kirvoille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo chilijauhe on ihan uusi kikka minulle, pitääkin kokeilla sitä. Kiitos vinkistä Puutarhamyyrä! Nokkosvedestä olen kuullut, mutta itse en ole sitä vielä kokeillut. Nokkosia kyllä löytyy ;)

   Poista
 8. Sinulla onkin hyvä sato luvassa kasvihuoneessa! Minulla oli äskettäin samanlainen rikkaruohoyllätys odottamassa. Vähän tympeää aloittaa kotiinpaluu aina kitkemisurakalla, mutta minkäs sille mahtaa. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha vallan villiintyy jo viikossa. Mutta kiva on tarkastella mitä viikossa on tapahtunut. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista