torstai 10. elokuuta 2017

Daalioita

Tilasin keväällä kaksi pussia daalioita. Ensimmäistä kertaa kokeilin kasvattaa daalioita juurakoista.  Huhti-toukokuun vaihteessa istutin juurakot ruukkuihin sisälle ja kesäkuussa lopulliselle kasvupaikalleen ulos.

Tässä pussissa olikin kolme erilaista daaliaa. Istutusvaiheessa en tarkemmin katsonut kuvaa, vaan luulin kaikkien olevan samanlaisia. Nyt kun alkoivat kukkia, ihmettelin aluksi erilaisia kukkia, kunnes asia selkeni tutkittuani pussia tarkemmin.


Tällaisia ihanuuksia tästä pussista sitten poiki:

Pirteä

Pallomainen

Muhkein


Ja tästä pussista 


sitten tällainen hempeys.En ole tarkemmin perehtynyt daalioihin, mutta niitä on ilmeisesti vaikka minkälaisia.  Lisäksi on siemenistä kasvatettavia (kesä)daalioita näiden juurakkodaalioiden lisäksi. 


Onko sinulla antaa hyviä daalian kasvatusvinkkejä?
Entä säilytysvinkkejä, joilla juurakot saisi vietyä talven yli?

8 kommenttia:

 1. Daaliat kuuluvat myös ihanuuskukkiini, upea kattaus! Tuo vaaleanpunainen lummekukkainen on mielestäni kaikkein kaunein, sellaisia kasvaa myös Kivipellossa!

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköiset on daaliasi.

  VastaaPoista
 3. Upeat daaliat! Minulla ei valitettavasti ole vinkkejä, koska kokeilin itsekin tänä keväänä ensimmäistä kertaa daalioiden kasvatusta juurakoista. Daalioiden moninaisuus kiinnostaa, tuntuu siltä, että näihin voi helposti hurahtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, mitä nyt olen netistä vähän selaillut, monenlaista on. Voi olla että ensi kesänä tulee hankittua lisää...

   Poista
 4. Upeita daalioita. Itse en ole vielä niihin hurahtanut. Mummollani oli punaisia suurikukkaisia daaliaoita, jorkinoiksi kutsui. Kesätöissä puutarhamyymälässä sain yhden sateisen kesän nyppiä homeisia kesädaalian kukkia, silloin sain kammon niihin. Mutta kun noin ihania daaliapäivityksiä katselee, se voi ajan kanssa lientyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäin daalioita kutsutaan joriineiksi. Olen mieltänyt daaliat jotenkin vaivalloisiksi, pitää varjella hallalta ja kaivella juurakoita talteen. Mutta kauniita ovat, näihin vois kyllä hurahtaa...
   Kiva kun liityit lukijakeni!

   Poista