tiistai 24. lokakuuta 2017

Talvetushuone täytettySain juuri ja juuri kaikki aikomani talvetettavat mahtumaan varastoon.


Pelakuut ovat tärkeimpiä talvetettavia. Pienet pelakuut ovat sisätiloissa.

Toiseksi eniten talvetan verenpisaroita.
Takana oikealla myös sinisarja.

Vaulaa olen talvettanut kolmisen vuotta.
 Tämä on pistokas alkuperäisestä.

Hortensia on hyvä talvehtija.
 Tänä kesänä hän teki vain yhden pienen kukan ja senkin vasta nyt syksyllä.

Lumihiutaletta en ole ennen talvettanut.
 Onko kellään tietoa, mahtaako mennä talven yli?

Kelta-apinankukkaa on useammassa astiassa.
 Tämä on varma tapaus, ainakin osa juurista säilyy hengissä.

Ruukkuruusuja on parissa astiassa.

Luin, että ananaskirsikan voi talvettaa. Leikkasin pienemmäksi ja toin kasvarista varastoon. Jospa menisi talven yli ja jatkaisi kasvua ensi kesänä. Yhtään hedelmää ei ehtinyt valmistua tänä kesänä.

Joitakin yrttejä on myös talvetuksessa, mm. minttua ja  laventeli. 

Tässä oli tärkeimmät talvetettavat. Lisäksi on muitakin kokeiluja.
 Tässä talvetushommassa on tainnut ns. mopo karata käsistä..... 
 Pitäisi vaan raakasti jättää osa kasveista ulos ja talvettaa vain tärkeimmät. 


Keväällä hankkimani daalian juurakot ja gladioluksen mukulat ovat vielä laatikoissa.
Pitäisiköhän nämä "säilöä" paremmin vai menevätkö ihan näin?


Puutarhahommelit alkaa ulkona olla onneksi tehtynä.
Oksien ja risujen raivausta olisi, mutta ne ehtii joskus myöhemminkin.....
On mukavaa päästä lepotauolle, en varmaan jaksaisi ympäri vuoden innostua puutarhailusta.


22 kommenttia:

 1. Ihana talvetushuone täynnä aarteita!! Toivottavasti talvehtivat hyvin enkä yhtään epäilekään etteivätkö selviytyisi . Hieno juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ainakin tärkeimmät pärjäisi. Pelakuut ovat kyllä yleensä hyviä talvehtijoita, varsinkin isoiksi kasvaneet.

   Poista
 2. Jopa on paljon talvetettavaa ja hyvä kun on paikka missä talvettaa. Olisipa ihanaa saada kasvit selviämään ja kukkimaan vuodesta toiseen, vau! ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvetettavaa on kertynyt :D , mistään kun ei raskisi luopua.

   Poista
 3. Aikamoinen määrä talvetettavia. Vaan jos on noin hieno paikka niitä varten, miksei kokeilisi talvetusta laajemminkin.
  Daalioiden talvetukseen on monenlaisia ohjeita. Minä olen oikonut ohjeita ja laitan juurakot paperisiin taimikasseihin ilman mitään turvetta tai muita aineksia. Hyvin ovat pärjänneet. Meidän kellari on aika lämmin (enimmillään +15 astetta). Tässä vaiheessa daaliajuurakkoni ovat vielä pesuvadeissa, sillä en ole niitä maasta ja ruukuista nostamisen jälkeen ehtinyt sen kummemmin lajitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avonaisessa tilassa olisi kyllä helppo tarkkailla mukuloiden tilannetta. Toivottavasti eivät ala homehtumaan, toisaalta saanevatko liikaa kuivuakaan. Olisi mukavaa, jos saisi ne talven yli, kokeilen ensimmäistä kertaa daaloiden talvettamista.

   Poista
 4. Kiinnostaa että mikä on tämä sinun talvetus paikka. Siinä on ikkunoitakin. Hortensiat minulla on kellarissa eivät tänä vuonna ehtinyt kukkia ollenkaan. Sinisarjan ja verenpisaran talvetan myös kellarissa. Saa nähdä sitten keväällä miten on käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvetuspaikka on varastorakennuksessa oleva huone, jota käytämme varastona ja minä kasvien talvetukseen. Lämpötilan pyrin pitämään lämmittimen avulla n.+5 asteessa, mutta kovilla pakkasilla tahtoo laskea lähelle nollaa. Kellari on myös hyvä paikka talvetukseen, meillä ei ole sellaista.

   Poista
 5. No wau, onpas siinä talvetettava poikineen! Nämä on kyllä mukavia hommia jos vain on tilaa missä talvettaa. Itse kannoin pelakuut sisälle vaikken niitä ensin aikonutkaan. En vaan raaskinut heittää kompostiin. Ruukkuruusut kaivoin maahan, samoin hortensian. Katsotaan miten käy. Lähinnä tuota hortensiaa jännitän sillä ruusut on aika varmoja tapauksia. Gladiolukset otin myös talveksi talteen. Annoin kuivahtaa ja harjailin kevyesti kuivuneet mullat pois. Laitan vielä paperipussiin ja varastoon.
  Muistappa tehdä sitten keväällä postaus miten näiden kanssa kävi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on ettei raski heittää mitään pois, kaikkea pitää koittaa säilyttää :D On se kyllä mielenkiintoista kokeilla, että mitä saa vietyä talven yli ja on palkitsevaa jos onnistuu, varsinkin jos on jotain erikoisempaa kasvia. Palaan asiaan maaliskuussa, katsotaan mitä on hengissä...

   Poista
 6. Oi mikä määrä..Niin ihanan vihreää:) täällä laitettiin heti peukut pystyyn että nuo saisivat talvehtia rauhassa ja olisivat taas ensi vuonna voimissaan! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se näillä toivotuksilla onnistuu, kiitos! Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 7. Hienoa, että on tuollainen aivan oma huone talvetukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kätevä, talvetus olisi muutoin hyvin vähäistä.

   Poista
 8. Paljon on sinulla talvetettavaa, toivottavasti onnistut... Minäkin yritän aina talvettamista, daaliat ja pelargoniat onnistuvat hyvin, mutta moni muu ei yrityksistä huolimatta kuitenkaan kesää näe. Nyt ehti pakkanen viedä ainokaisen verenpisaran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin sain juuri ennen pakkasia vietyä ruukut varastoon. Tosin pidän niitä mahdollisimman kauan ulkona.
   Kyllähän se harmittaa jos pakkanen ehtii puraista.

   Poista
 9. Onpa hieno talvetushuone ja siellä paljon kasveja. Toivottavasti saat ne säilymään talven yli. Itse nostin omat pelakuut isännän verstaan ikkunalla. Siellä ne saavat olla, mutta sinne ei paljon mahdu. Valkoisen sinisarjan panin kellariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon, että näkevät ensi kevään. Varmaan poistumistakin tulee, mitta kunhan pelakuut ja verenpisarat ja sinisarja säilyisivät.

   Poista
 10. Voi mahoton, siellä on kasvi poikineen! Hyvää talvetusta heille.

  VastaaPoista
 11. Hieno talvetushuone sinulla ja valtava määrä talvetettavia! Toivottavasti selviävät hyvin kevääseen. Minulla talvetukseen päätyi pelargonioita ja gladioluksia. Lumihiutaleesta olen jostain lukenut, että talvetus pitäisi onnistua, mutta en ole itse kokeillut. Hyvää alkavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä selviääkö lumihiutale talvesta, mukava tietää että olisi mahdollista. Tosiaankin, huomenna on jo marraskuu, samoin sinulle Tiiu!

   Poista