torstai 16. tammikuuta 2020

Enkelinsiipi


Näin talviaikaan kiinnitän eniten huomiota huonekasveihin, kun muita puutarha- tai taimihommia ei vielä ole. Ajattelinkin tehdä muutaman postauksen huonekasveista. Niitä on siunaaantunut vähän liiankin kanssa, mutta näin talviaikaan ne antavat mukavaa vihreyttä (jos eivät ole kaljuja, keltalehtisiä tai muuten huonovointisia).


Ensimmäiseksi pääsee esittäytymään enkelinsiipi, oikealta nimeltään korallibegonia.


 Enkjelinsiipi on perinteinen vanhan ajan huonekasvi. Tätä ei nykyään helpolla enää löydä kaupoista. Omani olen hankkinut varastamalla pistokkaan taannoisesta opinahjosta.
Mitä mieltä muuten olette pistokkaiden varastamisesta esim. julkisista paikoista?
Itse tunnustan syyllistyväni tähän joskus.




Enkelinsiivellä on päältäpäin valkopilkulliset lehdet ja alhaalta punertavat. Lehti todellakin muistuttaa enkelin siipeä, kuten vieressä olevasta taulusta voi huomata.  Minusta oli hauskaa ripustaa taulu kasvin viereen :)



Enkelinsiiven vaaleanpunaiset kukat ovat nuokkuvissa tertuisssa.


Enkelinsiipi kukkii minulla keäsaikaan, nämä kuvat ovat heinäkuulta. Muut kuvat otin tänä päivänä, joten aika hyvin on säilynyt pimeästä ajasta huolimatta.


Alhaaltapäin kukat näyttävät tältä.




Enkelinsiipi on nopeakasvuinen ja minusta helppohoitoinen. Tykkää olla itäikkunalla. Keväällä leikkaan pituudesta ainakin 2/3 pois ja sitten kesän aikana ehtii kasvaa ylläolevan kuvan korkuiseksi.




Enkelinsiipeä on helppo lisätä latvapistokkaista, juurrutan ne ensin vesilasissa. Nämä pistokkaat ovat viime kesältä, vielä ovat hengissä.



16 kommenttia:

  1. Minulla oli joskus enkelinsiipi, mutta enpä muista sen noin runsaasti koskaan kukkineen. Kauniita kukkia.
    Tunnustan varastaneeni pistokkaita julkisistakin paikoista. Tosin varovasti ja emokasvia kunnioittaen. Eikös sanonta kuulu, että pistokkaat pitääkin varastaa, jotta kasvi lähtee hyvin kasvamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin olen kuullut, että varastettu pistokas on paras :D Tiedä, vaikka pelastaa jonkin kasvin, kujn ottaa palan talteen ja alkuperäinen sattuisi kuolemaan ;)

      Poista
  2. Minä en saa enkelinsiipeä kasvamaan millään, aina se pudottaa lehtensä kukista puhumattakaan, mulla on aika paljon viher kasveja olohuoneessa, niitä on yli 30, talvella vähän kärsivät, mutta keväällä alkavat kasvaa vauhdilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin hyvänkokoinen kokoelma. Mimä pidän enkelinsiiven aika kuivana talviaikana, auttaisiko se sitten selviämään talvesta kenties.

      Poista
  3. Sinulla on viherpeukalo kohdillaan. Enkelinsiiven kukinta on todella upea. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuria myös aika paljon ja sanoisinko huolimattomuutta; ei muista kastella niin eivät saa talvellakaan liikaa vettä.

      Poista
  4. Hei, olisiko tästä enkelinsiivestä mahdollista saada pistokasta? Korvausta vastaan tietysti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki saat pistokkaan. Laita sähköpostia, osoite sivun oikeasssa reunasssa.

      Poista
  5. Enkelinsiiven kasvuvauhti on ihan hurja kesällä. Minäkin leikkaan omaani reilusti.

    VastaaPoista
  6. Hei, juurtuuko enkelinsiipi yhdestä lehdestä? Sain yhden ainokaisen lehden kaverilta ja laitoin sen vesilasiin. Nyt aloin miettimään pitääkö siinä olla ns.niveltä tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan
      Itse olen juurruttanut pistokkaasta, jossa on varsi ja muutama lehti. Juuret kehittyvät nivelkohtaan. Joitakin kasveja kyllä lisätään lehdestäkin. Jos juurrutus ei onnistu, voin lähettää sinulle pistokkaan keväällä.

      Poista
    2. Enkelinsiipi lähtee kasvamaan myös lehtipistokkaasta, ohjeen löydät netistä. Latva,verso,varsi ja lehtipistokas,kaikki kelpaa enkelinsiivelle. Itse en ole koittanut muuta kuin varsi,latva ja versopistokasta, paavalinkukkaa oon lehtipistokkaasta lisänny .Huonekasvien lisääminen/Yhteishyvä , sieltä hyvät ohjeet.

      Poista
  7. Ootpa saanut upeasti kukkimaan! Mulla kans enkelinsiipi kasvanut hurjaa vauhtia nyt kesän aikana, ja ihan uusi varsikin kasvanut samaan pieneen ruukkuun isomman rinnalle. Ootko milloin istuttanut omaa uuteen suurempaan ruukkuun ja pystyykö noita varsia jakamaan toiseen ruukkuun vai onkaan liian kiinni juurissa?��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIitos :) Vaihdan ruukkua aika harvoin, silloin kun näyttää käyvän pieneksi. Lannoitan kesäaikaan vähän reippaammin kun on vanha multa. En ole omaani jakanut. Voihan tietenkin varovasti koittaa irrottaa varsia, luulen kuitenkin että ovat juuripaakussa hyvin kiinni.

      Poista
  8. Onpas upea enkelin siipi. 😍 Minä onnistuin tappamaan omani, annoin ehkä liian innokkaasti vettä 😩 liekö juuret jo menneet pilalle kun varsi tummui ja lehdet tippui myös?

    VastaaPoista