sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Pihabongauspäivä

Tänä viikonloppuna oli taas tämä mukava tapahtuma eli pihabongaus. Eilen vein uuden talipötkön, jotta linnuilla olisi mitä nokkia. Mies kävi aamulla täydentämässä jyväsyöttimen ja lintumökin sekä maahan kauranjyviä keltasirkuille.

Tarkkailin tänään lintuja klo 12.00 - 13.00. Lintujen määrähän lasketaan silleen, että montako kpl samaa lajia on yhtäaikaa enimmillään näkyvissä, jotta samoja lintuja ei tule laskettua moneen kertaan.

Kohtalaisesti kävi tuttuja lintuja ruokailemassa. Joinain päivinä on kyllä ollut enenmmänkin lintuja, jopa punatulkkujakin, joita ei tänään näkynyt.


Sinitaisia oli enimmillään yhtäaikaa 3 kpl ja pikkuvarpusia myöskin 3 kpl.Keltasirkkuja 5 kpl saamaan aikaan.Pikkulinnut tykkäävät ruokailla tämän tiheän syreenin suojisssa.
Talitinttejä oli eniten: 13 kpl


Ja yksi harakka puun latvassa, viipyi siellä kauan aikaa.Päivä oli poutainen, pakkasta n. 15 astetta tuohon kellonaikaan.


8 kommenttia:

 1. Osallistuin haasteeseen tunti sinua myöhemmin. Tavallisesti lintuja pyörii pihassa vaikka kuinka. Nyt lajikirjo oli vaisu, mutta ihan kivasti niitä tunnissa buffetissa näkyi. Jännitystäkin riitti, kun pihassa jo useamman kerran näkynyt varpushaukka yritti saada sinitiaisen kiinni siinä kuitenkaan onnistumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin kumma että kun bongasuspäivänä lintuja näkyy vähemmän kuin normaalisti. Onneksi sinitiainen säilyi hengissä 😊

   Poista
 2. Kiva kun olet osallistunut bongaukseen. Minäkin yritin kuvata lintuja, mutta aika huonolla menestyksellä. Kiva kun tällaisia teemabongailuja järjestetään. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset tapahtumat ovat kivoja ja ihmiset taitavat osallistua tähän pihabongaukseen enenevässä määrin.

   Poista
 3. Ihan kivasti teillä kävi lintuja. Meillä oli joka lajia enintään viisi yksilöä. Keltasirkkuja ei käy ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on aika paljon keltasirkkuja.Tänään olisi listaan voinut lisätä myös urpiaisen.

   Poista
 4. Kiva, että lintuja näkyi. Minä katselin hetken aikaa naapurin lintulaudalle, mutta ei siellä vilskettä oikein näkynyt, joten luovutin. Ehkäpä ensi vuonna laitetaan lintulauta omalle pihalle, niin pystyy helpommin tarkkailemaan tirppoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisina päivinä joitakin lintuja voi olla jopa pieniä parvia. Toisinaan taas hyvin vähän.

   Poista