keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Tuoksuköynnös ja isoposliinikukka

Tämä tuooksuköynnös on jo monen vuoden vanha ja kasvanut paljon hentoja versoja ja osa versoista on kuivunut. Päätinkin nyt sitten tehdä vähän parturointia hänelle.Poistin kuivuneet ja hontelot versot. Tulikohan karsittua liikaa....  
 Ajattelin, että jos antas kasvaa vain muutaman tukevamman verson, niin pysyy väljempänäkin.


Ostin tuoksuköynnöksen kukkivana (kuva alhaalla) viitisen vuotta sitten, sen jälkeen ei ole kukkia näkynyt. Onko jollain kenties tuoksuköynnös? Tai tietoa, miten saisi uudelleen kukkimaan?
Isoposliinikukan olen kasvattanut pistokkaista. Ruukusssa on kaksi pistokasta, joiden versot olen tukenut kaareen. Tällä on ikää  kolme vuotta. Kukkinut ei ole vielä. Tarviikohan joitain erityisiä toimenpiteitä kukkiakseen.Posliinikukka pitäisi ehkä istuttaa uuteen multaan ja vähän isompaan ruukkuun.

Molemmat kasvit ovat myös suihkun tarpeessa.

8 kommenttia:

 1. Posliinikukka minullakin on ja olen jostain lukenut että ei pitäisi kovin suureen ruukkuun istuttaa. Kukkinut se minulla ei ole vielä se on jotain kaksi vuotta vanha ja kesti varmaan vuoden ennenkuin se lähti edes kasvamaan. Toivottavasti saat joltain hyviä ohjeita niin siitä hyötyisin minäkin 🤗

  VastaaPoista
 2. Pitääkin tarkistaa josko entinen ruukku olisi vielä sopiva.
  Kukintaa ootellessa....

  VastaaPoista
 3. Hyvin kukkasi viihtyvät, kun niille on noin paljon kokoa kertynyt.
  Tuoksuköynnöksestä minulla ei ole kokemusta. Sen sijaan posliiniköynnöksen kasvatin pistokkaasta. Se kasvoi ja komistui usean vuoden ajan, mutta ei vaan kukkinut. Annoin kukan tyttärelleni hänen uuteen ja valoisaan kotiinsa elokuussa. Hän sai kukan hengiltä jouluun mennessä. Oli unohtanut kokonaan kastella. Ehdotin hänelle jatkossa tekokasveja. Poikani koti on kohta kuin viidakko, kun joka paikassa on kiinanruusuja, aloeita, kliivioita ja muita viherkasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi tutustua netin kautta tarkemmin tuoksuköynnöksen vaatimuksiin. Viherkasveja tulee hankttua hetken päähänpistosta ja hoito-ohjeet tahtoo jäädä sitten selvittämättä. Pojallasi taitaa olla viherpeukalo :)

   Poista
 4. Rehevät ja kauniit kasvit sinulla! Pitäis kokeilla tuoksuköynöstä sitä minulla ei vielä ole.

  VastaaPoista
 5. Ei ole kummastakaan kasvista kokemuksia, mutta heitin sinulle keväisen haasteen :)

  VastaaPoista