keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Kuivat tulppaanit

Ostin kaksi kimppua tulppaaneja, olivat kaupassa kuiviltaan myytävinä. Tämä kuivamyynti taitaa olla nykyään yleistä.Tässä ostopäivää seuraava päivä 21.2., tulppaanit ovat virkeitä.


Laitoin  maljakkoon viileää vettä ja leikkasin veitsellä pari senttiä varsista pois.
Laitoin niput muovikääreineen maljakkoon imemään vettä.
Seuraavana päivänä poistin kääreet ja asettelin tulppaanit maljakkoon.
Olen vaihtanut vettä ja vienyt yöksi viileään.


23.2. punaiset tulppaanit alkavat nuutua ja lehdet kellastua.


Ja tänään 24.2. punaiset tulppaanit ovat kuivahtaneen näköisiä ja osa violeteistakin.


Vähän oli pettymys tämä tulppaaniostos. Joskus ennenkin on käynyt samoin kuivana ostetuille tulppaaneille. Teenköhän jotain väärin?

Miten te onnistutte leikkotulppaaneiden kanssa?Ja lunta on nyt kuin ennenvanhaan.


 Ei meinaa kohta pihalle sopia, jos ei ala pihan perälle lykkimään.


16 kommenttia:

 1. Leikkotulppaanit ovat mielestäni aika lyhytaikaisia maljakossa toisin, kuin esim. neilikat. Siksi niitä tulee enää harvemmin ostetuksi, vaikka kauniita ovatkin.

  VastaaPoista
 2. Mulla on ollut nyt kahtena peräkkäisenä viikkona kaksi eri kimppua tulppaaneita. Ensimmäisen ostin Lidlistä kuivana kanssa. Pysyi ihan hyvänä, mutta lehdet kellastui nopeasti. Hoidin samoin kuin sinä. Lisäksi laitoin jääpaloja välillä tulppaanimaljakkoon ja pidin joinain öinä jääkaapissa, joka on aika kylmä meillä +6 astetta. Nyt toista kimppua olen hoitanut muutoin samoin kuin ensimmäistä, mutta en ole laittanut yöksi kylmään. Minusta vaikuttaa siltä, että tämä kimppu on kestänyt kauniimpana paremmin ja olen miettinyt sitä, että johtuuko siitä, että ei ole ollut viileässä öisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit kyllä tykkäävät viileästä. Minullakin violetti kimppu oli virkeämpi kuin punainen. Ehkä violetti oli tuoreempi tapaus?? Nyt ei enää jaksa katsella kumpaakaan,

   Poista
 3. Tulppaanit ovat niin kauniita, mutta harvemmin niitä tulee ostetuksi, kun ovat niin lyhytaikaisia. Meillä on aina leikkokukkia kuolleen tyttäreni valokuvan vierellä, ja nyt olen useamman kerran ostanut neilikoita. Ovat kauniita ja pitkäikäisiä.

  VastaaPoista
 4. Muutama vuosi sitten ihmettelin kaupassa ilman vettä ämpäreissä olevia tulppaaneita. Taisin siitä blogissakin kirjoittaa ja sain asiantuntevia vastauksia. Nykyisin näkee kaupoissa yhä useammin vedettömiä astioita. Olen ostanut sekä vedettömiä että vedellisiä, enkä sen suhteen ole huomannut eroa tulppaanien kestossa. Pari viikkoa sitten ostin marketista tulppaanikimpun. Kukkapiste oli lähellä ulko-ovea, jolloin jokaisen asiakkaan astuessa kauppaan lattialla oleva tulppaaniastia sai ryöpsähdyksen kylmää ilmaa. Minusta tulppaanit olivat jo kaupassa lehdistään vähän kellertäviä, mutta sorruin kuitenkin ostamaan. Tulppaanit eivät taida olla kaikkein kylmäherkimpiä leikkokukkia, mutta parin päivän päästä kimppu alkoi olla jo hyvin rupsahtanut. Parhaimmillaan olen iloinnut kimpusta viikon, jonka jälkeen jokunen yksilö on vielä kelvannut katseltavaksi. Taitaa olla tuurista kiinni, saako kaupasta kuinka tuoreen kimpun ja millaisissa oloissa kukat ovat ennen myyntiä olleet.
  Pari päivääsitten ostin nuppuisen neilikkakimpun. Ne avautuvat hyvin ja kestävät pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin "ennenvanhaan" tulppaanit olivat vedessä. Minäkin muistan ensin ihmetelleeni kuiviltaan myytäviä tulppaaneja, kunnes selvisi attä näin nykyään tehdään. Joskus vielä näkee vedessä myytäviä, sellaisia voisi vielä kokeilla. Tai pitää siirtyä neilikoihin.

   Poista
 5. Hei! Olen saanut markettitulppaanini pysymään kunnossa melkein kolme viikkoa siirtämällä ne yöksi kylmään, vaihtamalla veden ja leikkaamalla uudet imupinnat joka toinen päivä. Kuulin vinkin, että pehmeävartisille leikkokukille kannattaa leikata suorat imupinnat vinon sijaan, niin varret eivät turhaan veny pituutta. Huomasin ihan käytännössä, että tällä leikkaustavalla tulppaanit saivat viikon lisää maljakkoelämäänsä. Ostan tulppaanit aivan nuppuisina, joten muutaman päivän joutuu väri-iloa odottelemaan. T. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimin mainitsemallasi tavalla, mutta silti tulppaanit olivat lyhytikäisiä :(
   Joskus "ennenvanhaan" tulppaanit olivat minusta kestävämpiä, mutta silloin ne myytiinkin vedestä.

   Poista
 6. Harmillisen lyhytikäisiä tosiaan! Vajaan viikon olen meillä saanut tulppaanit kestämään, ovat noin 20 asteessa ja lisään aina välillä viileää vettä. Eli ei siis kovin pitkään kestä meilläkään.

  VastaaPoista
 7. Tosiaan kestossa on eroja mutta aika lyhytikäisiä ovat. Ajattelin ostaa jonkun kukkivan ruukkukukan kun seuraavaksi kauppaan menen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkukukasta riittää iloa pitkäksi aikaa 😊

   Poista
 8. Olipas harmi kauniita tulppaanejasi. Itse en ole ostanut kimppuakaan, vaikka mieli on tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osta kuivia tulppaaneja enää, vedessä myytäviä voisin kokeilla.....

   Poista