perjantai 5. syyskuuta 2014

Vielä kukkii

Onnenapila.
Tällä voi olla joku muukin nimi, mutta minä olen sen tämän nimisenä saanut. Jos joku tietää jonkin muun kutsumanimen, niin ois kiva saada se tietoon. Tämä on ilmeisesti ns. vanhan ajan kasvi ja voi olla huonekasvinakin. Minulla tämä on ollut kesällä ulkona. Onnenapila tarvitsee tietyn määrän valoa, ennenkuin aukaisee kukkansa.
Tämä on minun lemppari.


Verbenat (kutsutaan myös rautayrtiksi).
Tämä punainen vietti viime talven varastossa.
Kuvaan lennähti myös uupunut kimalainen.

 
Härmesalvia.
Keväällä siemenestä kylvetyt härmesalviat ovat kukkineet jonkin aikaa.
Näissä on jännä tuoksu, jotenkin yrttimäinen.


Amppelipetunia.
Nämä kylvin myös siemenistä keväällä. Roikuloita ovat, vaikka olen kaksi kertaa leikannut alas.
Näista ei tullut suosikkeja.
Tässä on kyllä jotenkin kauniit värit.Sinitähtönen.
Nämä ovat jaksaneet kukkia ja kestäneet sadettakin aika hyvin.
Omakylvöksiä.

Pelargonia.
Tämän ostin kesällä puutarhalta, en voinut vastustaa hempeän vaaleanpunaista kiusausta. Ensimmäiset kukat olivat huomattavasti suuremmat, mutta nyt on enemmän pienempiä.

Oikea väri ei välity kameran kautta.

Tuoksupelargonia.
Lehdet tuoksuvat, eivät kukat.


Hansaruusu.
Hansaruusut jaksavat kukkia aina vaan. Näissä on hyvä tuoksu.


Ja yksi voikukka. Pikku aurinko.

2 kommenttia:

  1. Kylläpä sinulla vielä kukkaloistoa piisaa, onneksi syyskuu jatkuu lämpimänä ja saat vielä nauttia kukista. Minulla tuo onnenapila on ollut monta vuotta huonekasvina valkoisin kukin. Sen toinen nimi taitaa olla onnenkäenkaali. Minun onnenapilani innostui monena keväänä ja kesänä kukkimaan ja kasvamaan heti, kun kävyt pääsivät uuteen multaan. Jostakin ihmeensyystä tänä kesänä se on kärsinyt jostain tuntemattomasta ongelmasta, Hyvä kun on hengissä säilynyt. Ajattelin, että joku tauti on iskenyt ja heitän sen menemään, mutta nyt jäin harkitsemaan, yrittäisinkö pitää vielä talven hengissä ja istuttaa ensi keväänä pihalle. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloinpa sitten oikein googlaamaan käenkaaleja netistä ja onnistuin selvittämään, että tuo minun vaaleanpunainen on todellakin käenkaali, oikeastaan Rusokäenkaali. Käenkaaleja kutsutaan myös onnenapiloiksi. Lisäksi löysin valkokäenkaalin, onnenkäenkaalin ja kolmiokäenkaalin.

      Poista