sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Pikkuisia piikkikukkia

Kaksi vuotta sitten helmikuussa kylvin kaktuksen siemeniä ja viime keväänä koulin itäneet taimet (juttu täällä). Nyt oli sitten aika siirtää jokainen pikkukaktus omaan "yksiöönsä". Olen kerännyt erilaisia pikkuruukkuja operaatiota varten.


Yllättävän hyvin ovat menestyneet tähän asti.

Hankin myös kaktuksille tarkoitettua multaa.Laitoin toiseen käteen vanhan mokkahanskan, jolla tartuin kaktuksiin ja toisella kädellä lapoin multaa. Ja omia "yksiöitä" alkoi kertyä.Urakka on valmis. Ruukut eivät riittäneet, joten jouduin keksimään ruukun korvikkeita lopuille taimille. Multa riitti juuri ja juuri.

Piikkikukka-armeija

Äkkiseltään katsottuna tässä näyttäs ulkonäön perusteella olevan muutamaa erilaista lajia. Näitä piikkisiä kaktuksia kutsutaan aavikkokaktuksiksi.


20 kommenttia:

 1. Onpa upea onnistuminen! En ole tosin koskaan yrittänyt kasvattaa näitä piikkikaktuksia siemenstä, mutta kuvittelisin ettei se ihan naps ja kops käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hidasta hommaa tämä on, mutta on tämä mukavaa kun on jo näin pitkälle päässyt.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niinpä on :) Varmaan osasta täytyy aikanaan luopua, jos kaikki selviävät hengissä.

   Poista
 3. Mahtava määrä hauskan näköisiä kaktuksia.
  Saisiko vähän kysellä vinkkejä kaktusten hoitoon? Kuinka usein/paljon kastelet, millaisella paikalla kasvavat (ikkunalla?) ja millaisessa lämpötilassa. Olisin kovin kiitollinen vinkeistä, koska itselleni juuri nuo kaktukset ja muut mehikasvit ovat kaikista vaikeimpia kasveja, kun ei oikein tiedä paljonko kastelisi, kuinka usein ym. Monet kaktuksistani ovatkin nuupahtaneet ajan päälle ja en ole niistä kovin pitkäikäisiä saanut. Harmi, ehkä vielä onnistun niiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat olleet itä-eteläikkunalla ja siis ihan huoneen lämmössä(kesällä on varmaan tosi kuumaakin). Olen kastellut vasta sitten, kun ovat olleet kuivana jonkin aikaa (lähinnä kun olen muistanut). Kestävät pitkäänkin kuivuutta. Luulen, että kaktukset menehtyy ennemmin liikakasteluun kuin kuivuuteen.

   Poista
 4. Eipä ole tullut koskaan mieleen että kaktuksiakin voisi kasvattaa siemenistä! Komea on kokoelmasi. Aiotko pitää nuo kaikki itse ja mihin sijoitat ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapa tulla tilanpuute, nyt keväällä kun tulee vielä muitakin taimia. Jos samaa lajia on paljon, niin luovun ylimääräisistä (kunhan sais selvää, että mitkä ovat samaa lajia).

   Poista
 5. Eipä sitä kovin usein törmää itse siemenestä kasvatettuihin kaktuksiin. Olen kuvitellut, että se olisi jotenkin ylivoimaisen vaikeaa, mutta mistäpä sitä tietää, ellei kokeile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan mitään tietoa näistä ollut, mutta kun siemenpussin näin, niin päätin kokeilla. Nyt pitänee tutustua kaktusmaailmaan ja koittaa aikanaan selvittää, että mikä kukin on kaktuksiaan.

   Poista
 6. Melkoisen piikkinen armeija! Mullakin on ollut sellainen käsitys että kaktusten taimetus olisi hankalaa! Hauskan näköisiä pikkuisissa yksiöissään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvataimina olivat niin heiveröisiä, että silloin vähän epäilin, että mitenkähän tässä käynee. Mutta vahvistuttuaan ovat voineet hyvin.

   Poista
 7. Hienon työn olet tehnyt. Näyttävät niin hauskoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti eivät tykkää kyttyrää siirrosta.

   Poista
 8. Huima määrä pikkukaktuksia! Mistä sait idean kylvää kaktuksia? Se ei ainakaan mulle tulisi ihan ensimmäisenä mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin aikoinaan muutaman piikkikukan ja aattelin hankkia niitä vähitellen lisää, sitten näin kaktuksien siemenpusseja ja tuumasin, että tästähän saa paljon ja monenlaista. Että nyt on sitten tulossa :)

   Poista
 9. Hups! Siinon kaktus poikinee. Joskus, kauvan, kauvan sitten, oli piäni kaktus kokoelma, vaa ei oo enää. Sullon jo kunnon alaku.... Onnia! Voitit arvonnas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä jonkunlainen alku... Ai, että voitin?! Ihanaa:) :)

   Poista
 10. Hienosti olet onnistunut. Ihailen muiden kaktuksia, mutta meidän kissalauman kanssa ne eivät sovi, muutenkin kaikki saa olla amppelissa. Yhden huoneen olen evännyt kateilta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin yllättynyt tuloksesta. On ne hauskoja kasveja.

   Poista