lauantai 13. helmikuuta 2016

Sinnittelijöitä

Sisällä talossa on talvea viettänyt muutama viimekesäinen kukkija. Surkeaan kuntoon ovat menneet, mutta vielä näyttäisivät hengissä olevan.

Kuvissa vasemmalla on nykytilanne ja oikealla viime kesän kukintaa.


Karjalanneidosta kuihtuivat kaikki versot, mutta nyt on alkanut pukkaamaan uutta vihreää. Kesällä kukki ihan mukavasti, vaikka kukinta venähtikin syyskesään (kasvatin pistokkaista). Olisi kiva, jos tämä voimistuisi ja kukkisi ensi kesänäkin.
Ehkäpä tämä pelakuu kukkii vielä ensi kesänäkin. Tykkään tästä vähän erikoisemmasta väristä.
Tämän pelakuun kasvatin pistokkaasta viime kesänä ja ehti tehdä kaksi kukkaa syksyllä.  Nyt on kuitenkin vielä virkeänä, joten jospa ensi kesänä saisi nauttia koko kesän kukinnasta. Tällä on tummanpunaiset kukat. Juurella näyttäs olevan vielä hengissä hopeaputoustakin.
Valkoinen pelakuu ei viime kesänä paljoa kasvanut, mutta teki kuitenkin muutaman kukan.Verenpisara on yksi lemppareistani, koska se jaksaa kukkia talon pohjoispuolellakin. Surkeassa kunnossa on  nyt, mutta ilmeisesti kuitenkin hengissä, koska uutta vaaleanvihreääkin näkyy. Näitä on kaksi amppelia ja toivon kovasti, että selviävät. Tässä on minusta ihanat palleromaiset kukat.
(Purppura?)vaula on viimekesäinen aleostos. Oli aika ränsistynyt ostovaiheessa, elpyi sitten lannoitekastelulla muttei kerinnyt enää kunnolla kukkia. Syksyllä istutin siitä pistokkaita ihan kokeilumielessä ja olen iloisesti yllättynyt, että ovat vielä hengissä. Emokasvi on talvetushuoneessa, hengissä sekin. Vaulaa minulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut, joten mielenkiinnolla odotan, mitä näistä ensi kesänä tulee.
Onneksi valon määrä lisääntyy koko ajan. Sinnitelkää kasvisissit vielä jonkin aikaa.

Joskus olen miettinyt, että onko kaikenlaisten kasvien talvettamisyrityksissä mitään järkeä?  Keväällä sais uusia ja virkeitä kasveja, eikä tarvis elvyttää talven kuihduttamia reppanoita. Olen myös ajatellut, että jos pitäytys vain pelakuiden ja verenpisaroiden talvetuksessa. Mutta homma tahtoo paisua tässä talvetushommassa niinkuin kylvöhommissakin :D


Huomenna on ystävänpäivä.
Oikein ihanaa ystävänpäivää kaikille viimekesäisten silkkikukkien kera!

 

13 kommenttia:

 1. Aika hyvässä hapessa näyttäs olevan sun talvetettavat. Mullakin on punavaula talvetuksessa, viimekesäinen siemenkasvatus ja hengissä on vielä. Samoin pari keijunmekkoa on talvetuksessa, mutta näyttävät surkeilta. Osa pelargonioista ainakin näyttäs selviävän ja niistä saa pistokkaita. Minustakin on upea pelargoniassa.

  VastaaPoista
 2. Siis pelargoniassa on upea väri ;) Hyvää ystävänpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun keijunmekko kuukahti, joten piti laittaa mekon siemeniä itämään. Sen sijaan olen yllättynyt siitä, miten hyvin vaula on talvehtinut. Mukavaa ystävänpäivää!

   Poista
 3. Näyttääpä kyllä hyvältä sun kesäkukat! Ootko miten tiheään kastellut tuota verenpisaraa? Omaani olen lorautellut vettä silloin kun olen muistanut ja vähän nyt pelottaa että selvisikö se ollenkaan. Mitään vihreää en muista siinä vielä nähneeni....
  Hyvää Ystävänpäivää Sinullekin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, että lähinnä silloin olen kastellut verenpisaraa kun olen muistanut. Luulen, että pieni kuivuus on parempi kuin märkyys. Toivotaan, että verenpisarasi alkaa vihertää ja kivaa ystävänpäivää!

   Poista
 4. Hyvin olet saanut kukkasi talvehtimaan. Se ei ihan niin helppoa olekaan. Minulla meinaa kastelu unohtua. Chiliäkin yritin pitää hengissä, mutta taitaa olla jo kuollut.

  Hyvää ystävän päivää myös sinulle. Silkkikukat ovat todella kauniita, niitäkin voisin laittaa ensi kesänä kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silkkikukat ovat helppoja ja kestävät maljakossakin pitkään. Viime kesänä kylvin liian myöhään ja jouduinkin lopulta ottamaan kukat sisälle maljakkoihin pakkasten tieltä. Mukavaa ystävänpäivää myös sinulle!

   Poista
 5. Varmaan ainakin harvinaisempia lajikkeita kannattaa talvehdittaa, jos vain on tila sitä varten. Hyvää ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Viime kesänä hankin pasuunankukan ja se on talvetushuoneessa, näyttäs vielä olevan hengissä. Sinisarja on myös talvetushuoneessa. Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

   Poista
 6. Hyvältä näyttävät. Saat niistä varmasti upeat kesäkukat. On se vaan niin kiva kun kevät tulee. Mukavaa ystävänpäivää sinulle Gitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti toivon, että vaulat selviäisivät, kun sen kukinta viime kesänä jäi viime kesänä vähäiseksi. Todellakin ihanaa, kun kevät tulee. Mukavaa ystävänpäivän jatkoa!

   Poista
 7. Hyvää ystävänpäivänviikonlopun jatkoa sinulleki! Talvettaessa ei tarvi ostaa uusia ja voi talvettaa jonkun mieleisen kukan, jos sitä ei vaikka saakaan ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja on se mukava onnistumisen tunnekin, kun saa menemään talven yli. Ja varsinkin, jos on jokin erityinen kasvi, johon liittyy esim. tunnemuistoja. Myös hyvää ystävänpäivän jatkoa!

   Poista