maanantai 1. helmikuuta 2016

Vain yksi tiainen!

Eilisessä pihabongauksessa bongasin vain yhden talitiaisen. Olen pari kertaa aiemmin osallistunut ja tulos on ollut huomattavasti enemmän. Oiskohan kellon ajalla ollut merkitystä hiljaiseloon, tarkkailin iltapäivällä 14.30 -15.30.

Vain hän kävi noutamassa auringonkukansiemeniä ja lensi sireenipensaan suojiin syömään.
 
Vähän kyllä aattelinkin, ettei taida paljon bongattavaa olla, sillä  paukkupakkasten jälkeen lintuja ei ole juuri näkynyt ainakaan meidän ruokintapaikalla. Oiskohan pakkaset koituneet siivekkäiden kohtaloksi tai mahdollisesti löytynyt parempi ravintola? Ei edes harakoita näkynyt. Fasaanit ovat myös kadonneet, vain yksi kana on parina päivänä näyttäytynyt.


15.1.2016
 Pakkasten aikaan kolme punatulkkua kävi ruokailemassa, mutta nyt ei näkynyt niitäkään. Hiljaiseloa on siis viime aikoina lintulaudalla ollut. Jospa siivekkäitä vielä jostain ilmaantuisi, olisi mukavaa seurata mitä eri lajeja ruokintapaikalla vierailee.


10 kommenttia:

 1. Minäkin yritin eilen bongailla lintuja; muutama kävi lintulaudalla mutta en saanut julkaisukelpoisia kuvia lainkaan. Eiköhän niitä vielä sinne lintulaudalle ilmesty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaminen onkin aina vähän onnenkauppaa ja "filmiä" palaa.

   Poista
 2. Ihanat punatulkut! Niitä ei ole meillä koskaan näkynyt.
  Meillä kävi kovien pakkasten aikaan vain yksittäisiä tipuja ja nyt ilmojen lämmetessä on lintulaudalla taas ollut hirmuisa vilske. Omituista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta punatulkku on kaunein talvilintu Suomessa ja jos niitä näkyy niin kamera täytyy noutaa. Kumma, kun vain näitä urospuolisia on näkynyt.

   Poista
 3. Ihan samat kokemukset ja niin kävi myös viime vuonna. Tintit on varmaan yhteistuumin päättäneet boikotoida tapahtumaa. Pakkasten aikaan meillä oli hyvinkin vilkasta ja käpytikkojakin oli välillä kaksin kappalein. Nyt ei yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan ne ruvennut lakkoon bongauspäivänä? :D Tämä yksi oli ilmeisesti lakkorikkuri...

   Poista
 4. Minä onnistun aina unohtamaan tuon pihabongauksen. Tänään olisi tullut hyvä tulos.
  Lintulaudan alla oli 9 peltopyytä ja 5 harakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltopyykin olisi kiva bongata, meidän pihalla niitä ei ole näkynyt.

   Poista
 5. Täälläkään ei paljoa ole lintuja lintulaudalla näkynyt pariin viikkoon.
  Tänään yhden keltasirkun näin ja riensinkin lisäämään sille lintulaudalle lisää sapuskaa. Toivottavasti eivät ole kuitenkaan raukat pakkasiin kuollut, vaikka se on aika todennäköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna oli sitten kymmnekunta tiaista lintulaudan antimilla :)
   Keltasirkkuja näkee harvoin täälläpäin, viime vuonna niitä kuitenkin oli.

   Poista