perjantai 27. toukokuuta 2016

Päivä pihalla

Aurinko ja lämpö helli tänään pihalla puuhailijaa.  Varjopaikassa muutama hyttynen meinasi häiritä, mutta reipas tuuli piti inisijät muuten loitolla.


Keltavuokot kukkivat parhaillaan. 
Sain muutama vuosi sitten purppuratuomen juurivesoja istutettavaksi. Pari vuotta tuomi ihmetteli uutta kasvupaikkaa, mutta päätti sitten hyväksyä paikan ja nyt ilahdutti ensimmäistä kertaa vaaleanpunaisilla kukilla.

Oiskohan tänä syksynä omppuja tiedossa?  'Pirjassa' on mukavasti kukkia. Oli myös kirvoja muutamassa oksassa. Puu on vielä sen verran pieni, että yletyin suihkuttamaan mäntysuopaliuoksella ötökät. Kuvaushetkellä kirvoja ei näkynyt, mutta epäilen etteivät ne näin helpolla luovuta.
Syksyn tyrnisato vaikuttaa lupaavalta.
Norjanangervo jaksaa kukkia, vaikka puput käyvät joka talvi napostelemassa sen alaoksat.Uusin ostos tarhakalliokielo odottelee istuttamista.
Jokakesäinen vitsaus, muurahaiset, ovat taas vauhdissa laattojen alla.  Niitä löytyy kesän mittaan myös kukka-astioista.
Onko muilla muurahaisongelmaa ja onko hyviä konsteja niiden hävittämiseksi?
Laitoin talvehtinutta kelta-apinankukkaa amppeliin...


sekä vanhaan styroksiruukkuun, jonka löysin istutusastioita penkoessani. Taitaa olla ruukun viimeinen kesä, on sen verran hapertunut ja halkeillut.Mihinkähän nämä loput apinankukat istuttaisi...


8 kommenttia:

 1. Tämä menee nyt mainonnan puolelle, mutta se sallittakoon. Vanhemmillani kokeiltiin Neudorffin Loxiran muurahaisbuffettia muurahaisten torjuntaan ja se vaikutti olevan hämmästyttävän tehokasta! Sitä kandee ainakin kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Käynpä kaupassa katsastamassa.

   Poista
 2. Paljon on kaunista kukintaa puutarhassasi. - Muurahaisongelmaan en osaa neuvoja antaa, kun meillä ne eivät ole ongelma. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt ovat ilmat hellineet, hyvää viikonlopun jatkoa1

   Poista
 3. Purppuratuomi alkaa kiinnostaa yhä vaan enemmän.

  VastaaPoista
 4. Muurahaiset, missä niitä ei olisi.. tuntuu että puutarhassani ei ole sellaista paikkaa. Kivikkopenkissä, viljelylaatikoissa, talon edessä betonilaattojen alla, ruukkujen alla, luumupuun alla - lista on loputon. Yritän ajatella, että niistä ei ole mitään haittaa. Ymmärtääkseni eivät pidä vedestä, joten tiuha kastelu voisi pelotella heidät pois.
  Hyvänkokoiset apinankukat! Minäkin kasvatin niitä siemenestä, mutta ovat vielä ihan pikkuruisia. Pääsivät kuitenkin jo ulos ruukkuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murkkuja oli myös omenapuussa, kun siinä oli kirvoja. Tuntuu, että niitä voi löytää melkein mistä vain. Argh!

   Poista