sunnuntai 3. elokuuta 2014

Puutarhakierros

Olimme viikon päivät reissussa ja kotiuduttuamme tein kierroksen puutarhassa. Vaikka olimme poissa vain muutaman päivän, huomaa, kuinka paljon kasvua ja muuta kehitystä puutarhassa oli tapahtunut.

Ensimmäiseksi suunnistin kasvihuoneeseen. Sinä aikana kaksi paprikaa oli värittynyt oranssiksi, tai toinen on vielä värittymässä. Lajike on Gourmet.Omenapuissa on komeita ompun alkuja.
Pirjan istutin viime keväänä, silti siinä on jo useita omppuja tulossa.

Pirjan ompuissa on jo vähän väriäkin.

Oton omenassakin on satoa tiedossa. 

Koristeomenapuussa (Erstaa) on valtavasti pieniä omppuja.


Viinimarjat näyttäs olevan valmiita kerättäväksi. Marjojen kerääminen ei kylläkään ole lempipuuhaani, mutta pitäähän ne vitamiinit ottaa talteen. Rastaat haluavat osansa, joten pensaat piti verkottaa.


Kukkarintamalla nauhukset ovat parhaassa kukassa. Tässä lapinnauhus.

Tästä en sitten tiedä onko jokin nauhus vai ihan jokin muu. Jos joku tietää, mikä tämä on, olen kiitollinen tiedosta.Siemenistä kasvattamani Black-eyed Susan Daisyt (kesäpäivänhatut) ovat aloittaneet kukinnan. Näissä on kivannäköiset kukat.Ja kierroksen päätteeksi katsoin, joko omat perunat olisi valmiita syötäväksi ja olihan ne. Ovat vähän myöhässä, kun maa oli keväällä niin märkää, ettei saanut ajoissa laitetuksi.
Lähiruokaa :)


8 kommenttia:

 1. Mahtavan näköisiä paparikoita sinulla. Eikös ole ihanaa tämä sadonkorjuuaika, vaikka marjanpoiminta ei parasta hupia olekaan. Päivät kuluvat marjapuskia kierrellessä, varsinkin vadelmat kun kypsyvät niin pikkuhiljaa. Mekin maistoimme eilen ensimmäiset omat puikuluperunat, pieniä olivat, mutta makoisia. Sinull aperunat näyttävät jo hyvän kokoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulevi. Kyllä se on mukava tunne, kun saa omalta pihalta poimia syötävää. Nam!

   Poista
 2. Tuo kukka, mitä ihmettelit saattais olla auringontähti. Minulla ei sitä ole, muistelisin että sitä mainostetaan hyvänä perhoskasvina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se se varmaankin on, googlasin auringontähden ja tuntomerkit viittaisi siihen. Kivan niminen kukka. Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Sadonaika on kaunista katseltavaa.

  VastaaPoista
 4. Onpas kivasti tulossa satoa! ♥

  Meillä on yksi omenapuu, yksi kriikunapuu ja pari viinimarjapensasta. Näitä jälkimmäisiä en vain voi sietää, kun ollessani pieni tuputettiin ihan jatkuvasti viinimarjamehua niin, että nyt aikuisena alkaa heikottamaan melkein pensaita katsellessa :)

  Minä katselen tyytyväisenä, kun kanat ja ankat nyppivät marjoja parempiin suihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä tykkään vinimarjoista, kun joku muu vain keräisi ne ja perkaisi ne :)

   Poista