tiistai 6. elokuuta 2019

Hiidenmaalla

Kävimme Viron Hiidenmaalla lomareissulla. Olimme liikkeellä omalla autolla, joten saareen tutustuminen kävi helposti. Tässä muutamia kuvia reissusta.


 Rohukülan satamasta pääsee lautalla Hiidenmaalle reilussa tunnissa.Hiidenmaan rantaniityillä käyskenteli nautakarjaa, ilmeisesti he olivat laidunhoidollisissa töissä.Villatehdas (Villavabrik), jossa valmistettiin ja oli myytävänä erilaisia villatuotteita (mm. villatakkeja).Suuremõisan kartano, joka toimii kouluna ja ainakin näin kesäaikaan sinne pääsi sisälle tutustumaan paikkoihin.Kartanoon/kouluun kuuluu myös puutarha monenlaisine kasveineen. Tässä keskiössä vesiaihe.Näissä komeissa punahatuissa lenteli runsasaasti perhosia. Puutarhan "lämpönurkkauksessa" oli erilaisia kasveja astioissa.Kävimme katsomassa kolmea majakkaa.

Tahkuna on Viron korkein (43 m) majakka.


Tännekin olisi päässyt kiipeämään.Samalla rannalla sijaitsee Estonian onnettomuuden muistomerkki.
 Ristin päässä oleva kello kilkattaa, kun tuulennopeus on sama kuin onnettomyysyönä.
Kõpun majakka on Viron vanhin, rakennettu jo 1500-luvulla.


Kiipesin jyrkkiä ja kapeita portaita ylös asti ja sieltä näytti tältä.
 Ristnan majakka näyttää tässä kuvassa jotenkin pieneltä, mutta korkeutta oli tälläkin.


Hiidenmaan "Eiffel"-torni. Tällä alueella oli muitakin hauskoja rakennelmia.Erikoinen nähtävyys oli Ristimägi.  Alueella oli jos jonkimoisia ristejä.
 Alkuaan Ristimägi on ollut paikka, johon saarelta lähtevät ihmiset kävivät tekemässä ristejä. Nykyisin ristejä tekevät ihmiset, jotka käyvät saarella ensi kertaa.


Kukkamukeja Hiidenmaalla. Nämä olivat siis isoja mukeja :)Paluumatkalla Tallinnaan kävin Hortes-puutarhaliikkeessä. Siellä on kaikkea kivaa kasveista tarvikkeisiin.

Mukaan tarttui siemenpusseja ensi kesää varten.


4 kommenttia:

 1. Upeat kuvat ja niin paljon kivaa nähtävää! Teillä on ollut aivan ihana reissu sääkin sopivasti! Leppoisaa alkannutta viikkoa ja kesän jatkoa💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiidenmaa oli mielenkiintoinen tuttavuus:) Mukavaa elokuun jatkoa!

   Poista
 2. En olekaan tuolla käynyt. Liian usein matka tyssää jo Tallinnaan. Hauska Eiffel. Tarton reitillä on pieni mäen nyppylä, jossa lukee Hollywood...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virossa on mielenmkiintoista nähtävää muuallakin kuin Tallinnassa. Vai että Hollywood, pitäisiköhän joskus käydä kurkkaamassa, että mitä siellä on....

   Poista