perjantai 30. elokuuta 2019

Lääkärinkukka

Tänä kesänä kasvatin ensimmäistä kertaa lääkärinkukkaa.

Kukat ovat valkoiset, pienet ja herkät.

 Kukkien sanottiin houkuttelevan perhosia ja kimalaisia sekä kukkien tuoksuvan ihanasti iltaisin. Tokihan halusin kokeilla tätä vähän erikoisempaa kukkaa.Siemenet kylvin  huhtikuussa. Tässä taimet ovat istutusvaiheessa kesäkuussa.


Päivisin kukat näyttäs olevan aina supussa.Iltaisin kukat aukeavat ja niissä on parfyymimainen tuoksu. 

 Summa summarum:

Kukat aukeavat todellakin vasta iltaisin, mikä oli vähän pettymys, sillä olisi ollut mukavaa katsella niitä päivisinkin. Enkä ole nähnyt niissä perhosia enkä kimalaisia. Ei kai kimalaiset illalla lennäkään....  Käviskö sitten yöperhosia? 

Plussaa kukkien kiva ulkonäkö ja hyvä tuoksu, voi laittaa amppeliinkin.

Mutta kokeiluksi tämä taisi sitten jäädäkin.

14 kommenttia:

 1. En ole tällaisesta kuullut eikä kovin kiinnostavalta tunnukaan minunkaan mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemeniä jäi, mutta ehkäpä en ensi vuonna kylvä.

   Poista
 2. Ihan uusi tuttavuus minullekin. Kaunis kukka kyllä, mutta harmi tosiaan että aukeaa vasta iltaisin. Valkoisena kukkana se varmasti "valaisee" kauniisti iltahämärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kivalta näyttää hämärässä. Terassilla iltaa istuessa ihmettelin että mistä leijuu hyvä tuoksu, kunnes huomasin yhdistää sen lääkärinkukkaan :)

   Poista
 3. Lääkärinkukka on yksi jännittävimmistä. Istutin ne ulkorappusille ja aina illalla kävin siellä istuskelemassa - ihailemassa ja tuoksuttamassa. 💕♥️

  VastaaPoista
 4. Ehkä se tosiaan houkuttelee yöperhosia. Hyvä tuoksu on mukava lisä. Kesäkukissa haluaa kuitenkin panostaa myös ulkoiseen näyttävyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä olis, jos päivisinkin voisi nuuhkia kukkia ja katsella myös tietenkin :)

   Poista
 5. I didn't know this flower, it's so delicate and so beautiful.
  All the best
  Maria

  VastaaPoista
 6. Voisi kuvitella, että lääkärinkukka on tosiaan yöperhosten mieleen. Sarvileukoija on vähän samantapainen illalla kukkansa aukaisija. Kylvinkin sitä keväällä suorakylvönä kukkapenkkiin muiden kasvien väliin, josta se ei niin pistä silmään päiväsaikaan, mutta tulee esiin illalla. Ehkä lääkärinkukkakin toimisi paremmin kukkapenkissä jossain terassin tai avonaisen ikkunan lähistöllä, jotta voisi nauttia iltaisin sen tuoksusta. Mutta ei ehkä vaivan väärti kesäkukkaruukuissa, joiden olisi tarkoitus olla myös päiväsaikaan näyttävän näköisiä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä odotin, että hän olisi päivälläkin kukkansa aukaissut.....
   Sarvileukoija on outo kasvi minulle. Tuoksuvat kasvit ovat kiinnostavia.

   Poista
 7. Todella kivan näköinen kukka tuo lääkärinkukka, enpä ole aikaisemmin törmännyt tuollaiseen. Mekin käytiin juuri kukkakaupoissa kiertelemässä etsimässä jotain kivoja kukkia, että saisi vähän väriä syksyyn ja löytyi kyllä vaikka mitä kivoja. Mielenkiintoinen lajike tosiaan, jos kukat ovat supussa päivisin ja avautuvat aina iltaa kohden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tämä lääkärinkuka ainakin minun hoidossani toimii. Aion yrittää talvettaa ja "tutkia" kasvia enemmän ensi kesänä, jos selviää talven yli.

   Poista