torstai 15. elokuuta 2019

Kiinanruusu & mustanmerenruusu kukassa

Pari vuotta sitten leikkasin vanhaa kiinanruusua ja laitoin siitä pistokkaita juurtumaan.  Viime kesänä pistokasruusu teki pari kukkaa ja tänä kesänä hän on vallan intoutunut kukkimaan :)


 Laskin kiinanruusussa olevan 11 nuppua. 


Olen erityisen iloinen tämän kukinnasta, sillä en yleensä saa kiinanruusua kukkimaan.


 Nuppukin on kaunis.


Tämä ruusu on ns. vanhaa kantaa; lehdet ovat isohkot, kukka punainen ja kerrannainen.


Vanhan kiinanaruusun olen kasvattanut puun malliseksi ja sillä on ikää reilut 10 vuotta, mutta en ole saanut sitä kukkimaan. Tämän taidan pitää pensaanmuotoisena. Toivottavasti kukkii ensi kesänäkin.Myös mustanmerenruusu (hilkka, torpankukka) on kukassa parhaillaan. Tämä on minusta helppo kukitettava. Kävyt multaan maalis-huhtikuussa, valoisa paikka ja sopivasti lannoitusta ja kastelua.

 Kukkia on runsaasti. 


Kivannäköiset ja -väriset kukat.


Mustanmerenruusu tuo kesän. Talvethan hän uinuu mullan alla.
 Yksi lempikasveistani ♥


10 kommenttia:

 1. Kauniit vanhat kasvit. Pojallani on samanlaisia kiinanruusuja, joiden alku on äidiltäni. Käyn pojan luona joka kevät leikkaamassa kiinanruusuja ja hän sitten kasvattaa leikatuista oksista uusia kiinanruusuja. Osan hän saa kukkimaan, osa ei jostain syystä kuki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään vanhan ajan huonekasveista. Olen minäkin ihmetellyt tuota vanhaa kiinanruusua, olen leikannut, lannoittanut ja saa aurinkoakin, muttei vaan kuki.

   Poista
 2. Minulla oli pari vuotta sellainen uudempi, yksinkertainen kaksivärinen kiinanruusu. Sain sen lahjaksi ja olihan se ihan söpö huimassa 20cm varressaan, mutta taisi loukkaantua hoidon puutteesta ja heitti henkensä toisena talvenaan. Tuollainen vanhanajan kerrannaiskukkainen on kaunis, varsinkin jos se on tuuhea ja puumaiseksi kasvatettu. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInullakin on joskus ollut noita uudenaikaisia kiinanaruuusuja, mutta eivät ole olleet pitkäaikaisia. Nämä vanhanajan ovat sitkeitä sissejä :) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Ihania vanhanajan kukkia. Mustanmeren ruusu on upea siinä on tosiaan valtavasti kukkia. Onko ruukussa montakin käpyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukku on iso ja siinä on 20-30 käpyä, kaikki mitä vanhasta mullasta löysin. Mustanmerenruusu lisääntyy hyvin kävyistä.

   Poista